Laddar, vänta lite...
Anmälan till USA-godis nyhetsbrev

Här kan du anmäla dig till vårat nyhetsbrev som kommer ut mellan en och två gånger per månad. Du får tillgång till specialerbjudanden och får information om nya produkter först.

Amerikanska ingredienser och mått på svenska

Att hitta underbara recept på nätet från amerikanska sidor är lätt, men att översätta måtten och ingredienserna till svenska kan vara lite klurigt och ta sin lilla tid. Vi vill därför hjälpa er med denna guide! Lycka till med er bakning!

MÅTTENHETER

1 U.S. gallon = 4 liquid quarts = 3,8 l
1 liquid quart = 2 liquid pints = 9,5 dl
1 liquid pint = 2 cups = 4,7 dl
1 cup = 8 fluid ounces = 16 tablespoons = 2,37 dl
1 U.S. fluid ounce (U.S. fl.oz) = 29,6 ml
1 stick = 113,4 gram 

INGREDIENSER

Almond Paste = Mandel
massaBaking Powder = Bakpulver
Brown Sugar = Farinsocker
Buttermilk = Kärnmjölk
Caster Sugar = Finkorningt Socker
Cornstarch = Maizena (Majsstärkelse)
(Corn)Syryp = Sirap
Custard = Vaniljkräm
Egg = Ägg
Egg White/Albumen = Äggvita
Egg Yolk = Äggula
Gelatin = Gelatin
Granulated Sugar = Strösocker
Marzipan = Marsipan
Potato Starch = Potatismjöl
Powdered Sugar, Confectioner's Sugar eller Icing Sugar =Florsocker
Quark = Kvarg (typ Kesella)
Self-Raising Flour = Självjäsande mjöl
(Wine) Vinegar = Vinäger
Wheat Flour (All Purpose Flour) = Vetemjöl

Tillbaka