Integritetspolicy

1. Allmänt

USAGODIS värnar om din personliga integritet och arbetar för att säkerställa att dina personuppgifter skyddas vid användning av våra tjänster. Denna dataskyddspolicy beskriver dels hur vi hanterar dina personuppgifter samt dina rättigheter emot oss. 

Genom att godkänna våra köpvillkor godkänner du även denna dataskyddspolicy. Det är därför viktigt att du läser igenom och förstår vår dataskyddspolicy. Du är alltid välkommen att kontakta oss vid eventuella frågor.

2. Vem är ansvarig för det personuppgifter vi samlar in?

USAGODIS AB, Org. Nr 556797-7912, Haukadalsgatan 8, 16440 Kista är personuppgiftsansvarig för behandling av personuppgifter. Vi ansvarar för att dina personuppgifter behandlas i enlighet med gällande lagstiftning.

3. När behandlar vi dina personuppgifter?
USAGODIS samlar in och behandlar dina personuppgifter i samband med att du genomför att köp på vår hemsida, kontaktar USAGODIS’s kundtjänst samt besöker USAGODIS hemsida. Vi samlar även in och uppdaterar adressuppgifter via tredjeparts-tjänster för adressuppdatering.

 

4. Vilka personuppgifter samlar vi in och behandlar?

USAGODIS samlar in följande personuppgifter om dig i egenskap av kund:

  •       För & Efternamn och id-nummer (personnummer, organisationsnummer)
  •       Adress
  •       Telefonnummer
  •       E-post
  •       Betalningsuppgifter
  •       Kundnummer
  •       IP-adress & Information om din användning av vår hemsida

 

4.1 Rättsliga grunder & Lagringstider

 

För att kunna administrera och hantera våra köp, samt leverera beställningar sparar vi i kundregistret:

  • Namn, adress, personnummer, organisationsnummer, telefonnummer samt e-post
  • Geografisk information
  • IP-adress, enhetsinformation, logginformation

Rättslig grund till sparandet: Försäljningsvillkoren
Lagringstid: två år efter du senast köpte något

 

 

För att kunna ge support och hantera eventuella reklamationer sparar vi i orderregistret 

  • Namn, adress, telefonnummer samt e-post
  • Geografisk information
  • IP-adress, enhetsinformation,
  • Betalreferens
  • Köpta varor

Rättslig grund till sparandet: Konsumentköplagen, distanshandelslagen
Lagringstid: tre år efter du senast köpte något

 


För att kunna försäkra oss om att lagkrav efterlevs, exempelvis bokföringslagen sparar vi i orderregistret 

  • Namn, adress, telefonnummer samt e-post
  • Geografisk information
  • IP-adress, enhetsinformation,
  • Betalreferens
  • Köpta varor

Rättslig grund till sparandet: Bokföringslagen
Lagringstid: så länge vi är skyldiga att spara uppgifterna enligt gällande lag

 

För att marknadsföra våra varor och tjänster genom epost sparar vi i kundregistret/nyhetsbrevsregistret

  • Namn, adress, telefonnummer samt e-post
  • Geografisk information

Rättslig grund till sparandet: Intresseavvägning
Lagringstid: två år efter du senast köpte något

 

För att Du ska kunna bevaka när en vara kommer in i lager igen sparar vi i bevakningsregistret

  • e-post

Rättslig grund till sparandet: Intresseavvägning, 
Lagringstid: tills varan inkommer i lager igen

 

För att Du ska kunna återfå en lämnad varukorg igen och enkelt utföra ett köp om du lämnat kassan sparar vi i preorderregistret

  • e-post
  • varor du lagt i varukorgen

Rättslig grund till sparandet: Intresseavvägning, 
Lagringstid: 3 månader

 

 

5. Vilka kan vi komma att dela dina personuppgifter med (tredje parts leverantörer)?
I vissa fall för att kunna erbjuda våra tjänster kan vi komma att dela dina personuppgifter med så kallade personuppgiftsbiträden (Tredje Part). Personuppgiftsbiträden är ett företag som behandlar information åt oss. Exempel på personuppgiftsbiträden är leverantörer av betaltjänster, fraktbolag och kommunikationstjänster.

Personuppgifter kan vidare komma att lämnas ut av oss om det är nödvändigt för att följa gällande lagkrav eller krav från myndigheter, för att tillvarata våra rättsliga intressen eller för att upptäcka, förebygga eller uppmärksamma bedrägerier och andra säkerhets- eller tekniska problem.


USAGODIS strävar alltid efter att enbart lagra personuppgifter inom EU/EES. Uppgifterna kan komma att överföras och bearbetas i ett land utanför EU/EES (tredje land). Eventuell överföring sker i enlighet med gällande lagstiftning.

 

6. Dina Rättigheter

  1. Tillgång till dina personuppgifter. Du har rätt att få ett registerutdrag eller en kopia över vilka personuppgifter Babyshop behandlar om dig. Du kan närsomhelst utnyttja denna rätt kostnadsfritt, en gång per kalenderår, genom en skriftligt undertecknad ansökan.
  2. Du har rätt att få rättelse i fråga om personuppgifter som vi behandlar om dig.
  3. Du har rätt att begära att dina personuppgifter tas bort om de inte längre är nödvändiga för det ändamål de samlades in för. Det kan dock finnas lagkrav på att vi inte omedelbart får radera dina personuppgifter i exempelvis bokförings- och skattelagstiftning. Vi kommer då att avsluta den behandling som görs för andra ändamål än att följa lagstiftningen
  4. Du har rätt till dataportabilitet. Det innebär en rätt att under vissa förutsättningar få ut och överföra dina personuppgifter i ett strukturerat, allmänt använt och maskinläsbart format till en annan personuppgiftsansvarig
  5. Du har rätt att invända mot personuppgiftsbehandling som utförs med stöd av en intresseavvägning. Om du invänder mot sådan behandling kommer vi enbart att fortsätta behandlingen om det finns berättigade skäl till behandlingen som väger tyngre än dina intressen

 

Kontakta oss gärna antingen genom e-post till info@usagodis.sealternativt via brev till USAGODIS AB, Haukadalsgatan 8, 16440 Kista, Sverige. Dina önskemål kommer besvaras av USAGODIS snarast möjligt och senast inom en månad. 

 

7. Vad är cookies och hur använder vi det? 

Cookies är en liten textfil bestående av bokstäver och siffror som skickas från vår webbserver och sparas på din webbläsare eller enhet. Vi använder oss utav följande Cookies:
1) Sessionscookies (en tillfällig cookie som upphör när du stänger din webbläsare eller enhet).
2) permanent cookie (cookies som ligger kvar på din dator tills du tar bort dem eller de går ut). 
3) Tredjepartscookie (cookies som satts av en tredjeparts webbplats. t.ex. Google Analytics.).

USAGODIS använder Cookies för att förbättra webbplatsen för besökaren t.ex genom anpassningar, hålla reda på varor som lagts i varukorgen. Genom att acceptera våra allmänna villkor/integritetspolicy och användning av USAGODIS’s hemsida samtycker du till behandling av cookies enligt vad som specificeras här. Om du inte accepterar användning av Cookies kan du stänga av detta i din webbläsare. Du kan även ställa in så att du får en fråga i webbläsaren varje gång USAGODIS försöker placera en cookie på din dator. Du kan alltid radera tidigare cookies via din webbläsares säkerhetsinställningar.

 

Väljer du att inte acceptera cookies kommer du inte att kunna genomföra ett köp på USAGODIS hemsida. Ev. funktionalitet kan även komma att begränsas.

  

8. Eventuella ändringar av USAGODIS integritetspolicy

USAGODIS förbehåller sig rätten att när som helst göra ändringar i denna Integritetspolicy. Den senaste versionen av integritetspolicyn finns alltid här på webbplatsen. Om Integritetspolicyn innehåller ändringar som kan vara av avgörande betydelse för dig

kommer USAGODIS att med rimlig varsel underrätta dig. Ifall du inte godtar den ändrade Integritetspolicyn har du rätt att säga upp avtalet med USAGODIS innan den träder i kraft. 

 

9. Kontaktinformation till personuppgiftsansvarig

Vi värnar om våra kunders personuppgifter! Tveka inte att kontakta oss om du har några frågor om hur vi behandlar dina personuppgifter, denna Integritetspolicy eller om du vill begära ett registerutdrag.

Kontaktinformation:

USAGODIS AB

Haukadalsgatan 8

16440 Stockholm

Sverige

E-post: info@usagodis.se

Org. Nummer: 556797-7912